Aprilie – Luna Curiozitatilor

„Curiozitatea este doar o planta mica si delicata, care are nevoie,
in afara de stimulare, mai ales de libertate”
Albert Einstein.

Pentru ca micutii nostri sunt extrem de curiosi si dornici sa descopere lucruri noi si inedite, am facut o incursiune un lumea plantelor, animalelor si oamenilor in incercarea noastra de a decoperi lucruri inedite si spectaculoase.
Proiectul Educational ,,SI EU SUNT CURIOS…,, desfasurat pe parcursul lunii aprilie a cuprins o varietate de activitati:

VIATA DINTR-O SAMANTA

Cum dintr-un bob mic pot rasari firicele timide care mai apoi sa se transforme in plante care dau si roade? Am descoperit toate acestea impreuna cu copiii participand la un atelier experimental in am semanat diferite plante (grau, fasole, seminte de floarea soarelui, etc) si am observant parcursul plantei sub atenta noastra ingrijire zilnica.

MISTERELE LUMII NOASTRE

Natura este plina de ciudatenii si curiozitati care pot parea uneori bizare. Parintii si copiii s-au alaturat incercarii noastre de a descoperi lucruri inedite, curiozitati din lumea plantelor, animalelor si oamenilor.
In fiecare saptamana a fost explorat un domeniu. Astfel in prima saptamana copiii au experimentat la Gradinita rolul de educator prezentand colegilor curiozitatile din lumea plantelor descoperite acasa impreuna cu parintii. In saptamana a doua au fost descoperite curiozitatile din lumea animalelor pentru ca mai apoi sa ne orientam catre lumea oamenilor in cautarea de lucruri spectaculoase.

Asa am aflat ca floarea de nufar este singura planta care se ofileste chiar daca este pusa in apa, ca ceapa nu ne mai provoaca lacrimi daca este pusa in apa rece, ca pasarea colibri este foarte mica, ca iepurii dorm cu ochii deschisi sau ca toti bebelusii au ochii albastri la nastere.

CURIOS EU MA NUMESC / IATA CU CE VA UIMESC

Concursul organizat la finalul proiectului (,,Curios eu ma numesc/ Iata cu ce va uimesc) a fost primit cu entuziasm si implicare de catre copiii care au fost rasplatiti cu premii si diplome care le-au certificat titlul de cercetator in natura.

  • Aprilie - Luna Curiozitatilor 1
  • Aprilie - Luna Curiozitatilor 2
  • Aprilie - Luna Curiozitatilor 3
  • Aprilie - Luna Curiozitatilor 4
  • Aprilie - Luna Curiozitatilor 5
  • Aprilie - Luna Curiozitatilor 6