Curs de Arte Plastice si Pictura

Curs de Arte Plastice si Pictura

 

Atelierul de arte plastice isi propune initierea copiilor in tehnici de pictura, grafica si modelaj.

 

Cursurile noastre de arta se doresc a fi un exercitiu de imaginatie. De aceea propunem teme inspirate din realitatea cotidiana, literatura, povesti si poezii, animatie dar si din istorie incepand cu aparitia vietii pe pamant , civilizatii si culturi antice, animale fantastice etc.

 

O grupa este formata dintr-un numar restrans de cursanti (max. 6) avand astfel posibilitatea sa lucram cu fiecare in parte, si le descoperim aptitudinile si si si incurajam in explorarea artistica.

 

Astfel, sub indrumare specializata, ei creeaza obiecte artistice unice, decorative si uzuale si chiar cadouri pentru familie si prieteni, cum ar fi : un puzzle, un evantai, un zmeu-animal fantastic zburator, un mobil in echilibru, podoabe, masti, rame pentru fotografii, o pusculita, un calendar personalizat, o macheta tridimensionala a unei scene de teatru, etc. Pentru acestea se vor folosi materiale diverse precum hartie, pasta ceramica , sarma, poliester, materiale textile si chiar materiale reciclabile precum ziare, frunze si plante uscate, crengute, recipiente de sticla sau peturi.

 

Cursurile sunt organizate astfel incat sa:

 

– dezvolte creativitatea ,spontaneitatea si simtul estetic

– incurajeze comunicarea

– faciliteze insusirea unor tehnici de exprimare artistica (desen, pictura, colaj, modelaj, instalatie)

– ilustreze jocul cu diverse materiale

– determine satisfactia realizarii unei lucrari finite si implicit cresterea increderii in sine

– invete lucruri noi descoperind prin arta lumea in care traiesc

 

Materiale de lucru:

 

Trepiede, masute, hartie pentru desen si pictura, creioane, carbune, penite, tus, bait, sugativa, radiere si gume plastice, acuarele, culori acrilice, mistrion, pensule, foita de aur si argint, cartoane colorate, linoleum, placute de lemn, tablite de lut pentru modelaj, sortulete pentru protejarea hainelor)

* toate materialele sunt asigurate de catre centrul Discover-me.

 

La incheierea cursului, copiii, in calitate de expozanti, vor invita parintii la vernisajul expozitiei pentru un moment de relaxare pastelata ! absenta interzisa !!!

Pentru expozitie vor fi selectionate si inramate lucrari ale copiilor care au participat la cursul de arte plastice. Dupa terminarea vernisajului, fiecare parinte va primi toate lucrarile pe care copilul sau le-a realizat la orele de atelier.

Dorim ca prin acest curs, sa calauzim pasii copiilor dumneavoastra spre frumos, sensibilitate si creativitate!

Profesor: Magdalena Pelmus – visual artist & freelance curator

 

Pret: 300 Ron / luna ( 8 sedinte x 1 ora)

 

Nota:

– materialele de lucru sunt incluse in pret

– varsta minima pentru inscriere: 3/4 ani