Luna Martie a fost declarata luna ECO

Pentru ca protejarea mediului ne preocupa pe tot mai multi dintre noi, am decis sa ii implicam si pe micutii nostri in astfel de activitati.

In cadrul proiectului ,,S.O.S pentru mediu” au fost desfasurate urmatoarele tipuri de activitati:

,,De ce un mediu curat?” este intrebarea la care ne-am propus sa raspundem in cadrul activitatilor instructiv educative. Efectele consumului de apa in exces precum si a deseurilor neexploatate au fost numai cateva din temele aduse in discutie.

,,Vreau un mediu mai curat!” In cadrul acestei activitati copiii au participat, cu mic cu mare, la curatarea spatiului din curtea gradinitei. Si pentru ca ne-am simtit utili, am continuat actiunea si in Gradina Botanica unde am sprijinit la igienizarea spatiului verde (actiunea desfasurata in parteneriat cu reprezentantii Facultatii de Biologie)

,,Sa plantam ca sa ajutam …MEDIUL!” Pentru ca am inteles ce importanta au plantele din jurul nostru, am pus umar de la umar si am plantat flori in gradina din fata gradinitei. Si pentru ca ne-a placut foarte mult aceasta activitate nu ne-am oprit aici am continutat sa descoperim viata dintr-o samanta intr.-o noua activitate Am pus la incoltit diferite seminte (floarea sorelui, orz, ovaz, porumb, fasole, etc.) pe care le-am ingrijit zilnic oferindu-le toate conditiile spre a creste mari si frumoase (apa, caldura, lumina).

,,Copacii ne dau viata dar si…hartie!” Despre importanta copacilor in viata noastra ne-a fost lesne sa le explicam copiilor. Dar la intrebarea cum se fabrica hartia recunoastem ca am fost pusi in dificultate. Iata de ce am ales sa mergem la Moara de Hartie din judetul Giurgiu, unde Zana Cartilor le-a explicat copiilor ,,istoria foii de hartie”. Mai mult, am participat la atelierul de fabricare a hartiei manuale in cadrul caruia fiecare copil a realizat propria foaie de hartie, pastrata acum la loc de cinste, drept souvenir