Mai – Luna micului calator

Pe parcursul lunii mai vom desfasura Proiectul ,,Micul calator’’ in care ne dorim sa ii familiarizam pe copii cu diferite mijoloace de trasnport: de la troleibuz la tren, de la metrou la avion, de la elicopter la barca.

CALATOR PRIN ORAS

Copiii au experimentat calatoria cu troleibuzul si cu metroul si au invatat cum sa se poarte atunci cand calatoresc cu mijloacele de transport in comun. . Ca orice calatori responsabili am cumparat bilete si am asteptat linistiti troleibuzul in statie. Nu am ratat nici sansa de a calatori pe sub pamant cu metroul. Asa ca, inarmati cu rabdare, am coborat  treptele de la metrou, am cumpara cartela si am experimentat placerea de a calatori cu un mijloc de transport pe sine.

VIZITA LA MUZEUL CAILOR FERATE

Calatoria cu mijloacele de trasport in comun a luat sfarsit    in fata Muzeului Cailor Ferate. Aici, copiii au admirat colectiile muzeului care cuprind materiale si piese documentare ce ilustreaza evolutia mijloacelor de transport feroviar in general.

CE SE AFLA IN SPATELE TELEVIZORULUI?

Am vrut sa ne satisfacem curiozitatea de a afla ce se afla in spatele televizorului si am pasit in lumea Televiziunii Aproape ca nu a fost copil care sa nu se arate entuziasmat de aceasta iesire. Nici n-ar fi avut cum sa fie altfel daca va spunem ca am vizitat studioul de stiri pentru ca apoi sa pasim in lumea divertismentului, unde se inregistra emisiunea ,,In gradina bunicii,,. Cabina de machiaj le-a cucerit pe fetite iar vizita la Garderoba i-a fascinat pe baietei.

Antenele mari, cladirea impunatoare si spatiile intortochiate au facut din aceatsa iesire o adevata aventura de neuitat.

SAPTAMANA PORTILOR DESCHISE

Am fost bucurosi sa ii avem alaturi de noi pe parintii care au raspuns prezent invitatiei noastre de a petrece o zi in gradinita . au participat la activitati, ne-au urmarit jocurile din timpul pauzelor si s-au simti pentur o zi …copii.