Scrisoare catre parinti

Un copil e o lume. Cu rabdare, il ajutam sa descopere si sa se descopere pe el insusi. Cu uimire si respect, pentru ceea ce il face unic, diferit.

 

Alegerea gradinitei marcheaza inceputul unei noi etape din viata copilului. Este o decizie deloc usoara, cere timp, consultari cu familia sau cu parinti care au trecut prin experiente similare. Sunt atatea intrebari la care asteptati raspuns, atatea sperante, asteptari, temeri si oferte…Care dintre ele raspunde oare tuturor acestor framantari? Am dori ca noi, DISCOVER ME sa fim locul potrivit unde lasati copilul in fiecare zi, linistiti si cu zambetul pe buze.

DISCOVER ME a aparut ca un concept creat de un colectiv dedicat de specialisti (educatori, profesori, psihologi) avand in centru COPILUL si nevoia lui de a fi descoperit, de a fi acccepta si iubit. Este ca si cand copilul s-ar adresa simplu, direct si inocent lumii oamenilor mari: “DISCOVER ME, DESCOPERA-MA, CUNOASTE-MA! Iti trebuie rabdare, talent, curiozitate si multa dragoste. Uneori nu e usor. Dar te asigur ca la capatul drumului, eforturile tale vor fi rasplatite cu satisfactii pe masura, asistandu-ma in drumul meu si ajutandu-ma sa cresc liber, frumos, fericit si sanatos.”

Asa ca noi, lumea “oamenilor mari” de la DISCOVER ME chiar ne dorim sa implinim dorinta copilului. Dintre multi oameni mari, au fost alesi aceia care pot zambi deschis si fac dovada ca inteleg, simt si respecta acest mesaj.

Apoi, intr-o casa frumoasa din Cotroceni, a aparut o gradinita unde, cu multa dragoste si daruire, am creat un mediu intim, familial, securizat, in care am dorit ca atat copiii, cat si parintii sa se simta foarte bine si, spunem noi, am reusit.

Este o gradinita mica, cu un numar redus de copii, si asta pentru ca vrem sa ramanem credinciosi conceptului initial – acela de a-l ajuta pe copil sa se cunoasca, sa se valorifice, sa stie ca este unic, important, respectat. Vrem sa avem timp pentru a ne juca, pentru a asculta, explica, mangaia sau concilia. Sa avem timp sa redescoperim alaturi de el lumea din jur.

Deci, in afara binelui fizic, confortului, hranei sanatoase, transmiterii si evaluarii de cunostinte, dorim sa va oferim si altceva – acel PASAPORT PENTRU SUCCES (SMART BEGINNINGS) care sa-l insotesca pe copil cand va pasi pe un alt drum. Adica sa contribuim la starea de bine cu care porneste mai departe, o mai buna auto-cunoastere, echilibru emotional si abilitate de a relationa cu oamenii si lumea din jur.