Atelier de dezvoltare personala pentru copii

Cum se poate dezvolta personal un copil?

Grupul de dezvoltare personala este o intalnire cu celalat, o intalnire ce permite fiecaruia sa se descopere si sa se dezvolte in acord cu propriile resurse. Intr-un astfel de grup, in care copiii se simt in siguranta, se simt acceptati si valorizati pentru ceea ce sunt, ei experimenteaza (intr-un mediu sigur) situatii dificile cu care se confrunta in viata de zi cu zi si isi descopera resursele personale pentru a le face fata.

Ce tehnici se folosesc?

Tehnicile de lucru, intr-un grup de dezvoltare personala, raspund nevoii de ludic a copilului fiind dintre cele mai variate I mai attractive. De la desen si modelaj pana la insufletirea marionetelor, toate vin sa stimuleze imafinatia copilului sis a scoata la iveala potentialul fiecaruia, nevoile si dorintele personale

De ce un grup de dezvoltare personala?

Intr-un grup de dezvoltare personala copiii:

 

  • afla cum pot face fata diferitelor situatii de viata cu care se confrunta, pentru ca grupul se-amana din multe puncte de vedere cu mediul in care traiesc (sala de clasa, prietenii din fata blocului,etc.)
  • se apropie unii de altii, traiesc stari afective pozitive si sentimentul unitatii cu copii de aceeasi varsta.-
  • invata sa comunice asertiv, isi constientizeaza resursele, capacitatile si devin constienti si de resursele celorlalti, iar aceste lucruri il ajuta sa-si imbunatateasca relatiile cu ceilalti.
  • invata ca pot oricand sa lucreze cu propria persoana, sa se dezvolte, sa descopere lucruri valoroase despre sine si despre ceialti.

Cand si cum se desfasoara un atelier?

Intalnirile au loc, de obicei, o data pe saptamana, timp de 2 sau 3 luni, in functie de varsta copiilor si de obiectivele propuse.la finalul fiecarui grup parintii sunt invitati la un atelier in care fac echipa cu propriul copil pentru o mai buna intercunoastere si relationare.

 

De altfel, pe parcursul derularii atelierlor, parintii, desi nu participa la intalniri, au un rol decisive sprijinind evolutia propriului copil prin oferirea de modele de comportament.

Intr-un astfel de grup pot participa maxim 12 copii.