Cabinet logopedic

Logopedia se ocupa cu educarea si reeducarea ( terapia corectiva) a limbajului.

 

Limbajul este cel mai important mijloc de relationare, cu ajutorul caruia se pot comunica nevoi, dorinte, sentimente, se pot intretine relatii, cu ajutorul limbajului copilul se formeaza si se defineste.

 

Terapia logopedica are in vedere in primul rand copiii, pentru ca frecventa cea mai mare a tulburarilor de limbaj apare la aceasta varsta si se stie ca tulburarile netratate au tendinta de a se agrava si croniciza. Formarea unor deprinderi gresite de vorbire, odata cu trecerea timpului, necesita un efort mai mare si mai indelungat pentru a le corecta.

 

Tulburarile intelectuale se asociaza deseori cu cele de limbaj, cu efecte asupra afectivitatii si comportamentului copilului.

Copilul are nevoie de terapie logopedica atunci cand:

  • Nu pronunta corect toate sunetele limbii romane inainte de 4 ani (dislalie);
  • Spune putine cuvinte sau nu vorbeste deloc comparativ cu copiii de aceiasi varsta, nu formeaza propozitii ( intarziere in achizitia limbajului);
  • Repeta cuvinte scurte sau silabele initiale ale cuvantului dupa 4 ani si jumatate(balbaiala);
  • Are dificultati in a scrie sau a citi corect, inlocuieste sau omite litere, are un scris ilizibil (dislexie, disgrafie).

Sedintele de terapie logopedica se stabilesc in urma unei evaluari initiale a copilului si pot fi 1 sau mai multe pe saptamana, in functie de particularitatile fiecarui caz.

Terapia logopedica se desfasoara prin joc si stimuleaza in acelasi timp gandirea si motricitatea. Se folosesc jocuri si jucarii logopedice, fise, povesti si poezii, material educationale auxiliare.

Este recomandat ca inainte de a aduce copilul la cabinet logopedic, sa-l pregatiti cu privire la intalnirea care va avea loc, astfel incat copilul sa intre in relatia cu terapeutul cat mai securizat.

Pret: 70 Ron / sedinta ( 40-50 minute)