Intrebari frecvente

Cum este copilul ajutat sa se acomodeze in gradinita?

Separarea de mediul familial reprezinta un moment foarte important in viata unui copil, el afecteaza confortul psihic al copilului, dar si al parintelui. De aceea am creat un program de adaptare in gradinita, in care unul din parinti insoteste copilul in timpul petrecut la gradinita, acest timp scazand progresiv pe masura ce copilul capata incredere si se simte securizat emotional in noul lui mediu (vezi ADAPTAREA).

Ce se intampla daca un copil acuza dureri pe perioada cat este in gradinita?

Asistenta sau personalul gradinitei informeaza un membru al familiei despre incident si ia masurile care se impun in colaborare cu acesta (administrare de medicamente , siropuri ,ceaiuri , comprese)

Daca un copil poarta pampers poate intra in colectivitate?

Renuntarea la pampers este un proces mai anevoios care tine de personalitatea fiecarui copil. Personalul gradinitei noastre intelege acest lucru si sprijina familia in demersul pe care il face. De multe ori intrarea in colectivitate grabeste procesul renuntarii la pampers.

Cum procedati daca un copil refuza sa participe la activitatile din gradinita?

Se intampla frecvent ca un copil , pana se obisnuieste cu regulile si programul din gradinita sa refuze sa participe la anumite activitati. El nu va fi fortat, va fi insa prezent in incaperea in care ceilalti copii participa si expus astfel la stimuli, isi va dori el la un moment dat sa intre in jocul celorlalti.

Aveti un sistem de recompensa / sanctiune?

Incurajam prin laude si aprecieri comportamentele pozitive si discutam despre cele negative, incercand sa le corectam.

Cum abordati un conflict ivit intre copii?

Politica noastra este sa-i incurajam pe copii sa-si rezolve pasnic conflictele si sa spuna ce-i deranjeaza in comportamentul celuilalt. Daca nu reusesc sunt invatati sa ceara sprijin unui adult.

Cum aflu despre progresele / achizitiile copilului meu?

Printre lucrurile pe care le consideram foarte importante si pe care le incurajam in institutia noastra este comunicarea cu parintii. Parintii sunt informati zilnic, prin comunicare directa sau prin intermediul fiselor zilnice de observatie despre participarea copilului la activitatea din gradinita,rapoartele de activitati trimise parintilor cuprind si o rubrica de evaluare a achizitiilor facute de fiecare copil in parte referitoare la tema respectiva. De asemenea, exista trei sesiuni de evaluare pe parcursul unui an scolar, in care parintii sunt programati pentru o discutie individuala cu educatorii.

Aveti sistem de supraveghere video?

Nu, dar va asiguram prin toate actiunile noatre de o transparenta totala, dorim sa cream o relatie bazata pe incredere si respect.

Ce se intampla daca un copil face febra / se simte rau in perioada cat este in gradinita?

Asistenta sau personalul gradinitei informeaza un membru al familiei despre incident si ia masurile care se impun in colaborare cu acesta (administrare de medicamente, siropuri ,ceaiuri , comprese). Nu administram nici un medicament si nu intreprindem nici o actiune fara consultarea directa a parintelui.