Plan educational

Avem ca scop realizarea unui mediu educational vesel, securizant si cald (un alt fel de “ca acasa”), in care fiecare copil este stimulat sa se dezvolte in ritmul sau, este motivat si incurajat sa isi atinga potentialul maxim si echilibrul emotional.

 

Procesul instructiv-educativ se realizeaza prin tehnici de predare moderne, interactive, creative, avand in centru copilul si stimularea interesului lui de a participa prin joc, experiment si exploarare – joaca imaginativa, arta, joc de roluri si teatru, dans, povestire, gatit, stiinte, muzica, scris, citit si introducerea primelor notiuni de matematica si cunoasterea mediului.

 

Planul de actitivitati urmareste obiectivele din programa MECTS.Punem un accent deosebit pe dezvoltarea emotionala armonioasa a copilului si de aceea am conceput un plan special de activitati de dezvoltare personala a copilului denumit “Pasaport pentru succes”/”Smart beginnings”.

Programul nostru este bilingv. O jumatate din timpul alocat procesului educational este realizat in limba engleza, in sala separata, dotata cu carti si jucarii dedicate acestui scop. Folosim in paralel metoda “baie de limba” (joaca mediata in limba engleza sau folosirea limbii engleze in activitatile zilnice), joc de roluri, povestire, conversatii si primele baze ale scrierii fonetice la grupa mare (Jollyphonics). La sfarsitul ciclului prescolar ( 5-6 ani) copiii care au urmat programul bilingv sunt orientati catre sustinerea examenului de limba engleza Trinity 1.

 

Nu incurajam concurenta, ci schimbul de resurse, lucrul in echipa si intrajutorarea. Consideram ca joaca libera e mai importanta decat competitia, iar participarea mai importanta decat victoria. Folosim aprecierea pozitiva si corectarea prin explicare, ocolind sistemul de pedepse si recompense.

 

Iesim cat mai des in aer liber, in curtea gradinitei, unde am amenajat si o mini-gradina de flori si plante aromatice a fiecare grupe. In anotimpul cald am inclus in program activitati educative de cunoastere a mediului in Gradina Botanica, aflata in imediatata apropiere. Incurajam parteneriatul cu parintii si ii implicam cat mai mult in deciziile noastre si in activitatile comune. Informam parintii activ si transparent, prin multiple canale de comunicare.

Pasaport pentru Succes /Smart Beginnings

Activitatile psihologice din cadru programului „Pasaport pentru Succes” il ajuta pe copil sa dobandeasca abilitati de viata care sa-i asigure succesul de mai tarziu. Ii invatam pe copii sa se aprecieze pe ei insisi pentru ceea ce pot si ii incurajam sa indrazneasca sa experimenteze ce nu pot astazi, avand incredere ca vor reusi maine.

Learn with Music

Programul „The Music Class® – MusiCanopy®” conceput in SUA imbina invatarea limbii engleze si educatia muzicala timpurie, special conceput pentru a scoate in evidenta potentialul muzical al copiilor. Este structurat in functie de nevoile fiecari varste: grupele mici: activitati cu mișcare, jucarii si cantecele distractive; grupele mari: lectii de canto si cor, vocalize, exercitii de dictie, introducere in teoria muzicii, recunoasterea instrumentelor, cantece in limba engleza la unison sau in dialog.

Zumba

Este o un program de educatie fizica adorat de copii, ce contine coregrafii vesele, jocuri pe muzica, ritm, dans, miscare – modul ideal de a orienta copilul catre o viata sanatoasa. Zumba dezvolta coordonarea, echilibrul, memoria, creativitatea, disciplina, increderea in fortele proprii precum si latura sociala, datorita lucrului in echipa si a nevoii de adaptare la grup.

NUTRIKIDS

Este un atelier vesel, prin care copiii vor dezvolta obiceiuri alimentare sanatoase, vor intelege legatura dintre hrana si sanatate, astfel incat sa poata face alegerile alimentare corecte. In cadrul atelierului se ofera informatii adaptate intelegerii copilului,vor fi lectii de gatit, totul intr-un cadru vesel, dinamic, in care copiii sa participle cu drag.

YOGA KIDS

Este um program vesel si distractive pentru dezvoltarea coordonarii si a echilibrului intererior.